Madeleine

We are all fireworks ready to set fire and sparkle

Kategori: mitt liv

31 Dec.
Jag funderade på att göra en nyårskrönika men har glömt av hur man skriver en sådan. Så det får bara bli en löpande text med några väl valda ord straight from ma' heart!

Det här året har varit FANTASTISKT. På ett år hinner mycket hända men det här året... wow. Jag har varit med om så mycket. Jag är så tacksam och lycklig, det här året har varit det bästa någonsin! Rädd har jag också varit, det går inte att förneka. Jag har haft många, långa och jobbiga strider med mig själv. Det är så jävla enkelt att lägga sig och bara ge upp. Vi har alla varsin ö av trygghet som vi gärna semestrar på. Jag har övat hela året på att kasta mig ut i havet. Läskigt? Ja. Utvecklande? Definitivt.

Nu kommer en kort summering vad som har hänt under året:

På vårterminen hade jag mycket för mig. Jag...
♦ ledde mina grupper
♦ tävlade cheerleading DM
♦ sökte till "Djungelboken" som jag kom med i och repeterade
♦ repeterade och hade premiär med mitt projektarbete (som var en enmansföreställning, där kan man verkligen snacka om att kasta sig ut i havet! Jag kände mig ofta ensam, pressad och grät mycket under repetitionerna men resultatet blev strålande)
♦ medverkade i mina vänners projektarbete
♦ sökte Fridhem (här snackar vi också om att kasta sig ut i havet, oboy!)
♦ hade bal
♦ tog studenten

Sommaren kom och jag...
♦ åkte till New York
♦ hade premiär med "Djungelboken"

Därefter följde en höst och vinter och jag...
♦ flyttade hemifrån
♦ började på Fridhem
♦ har haft projekt, efter projekt, efter projekt, efter projekt

Resan till New York har faktiskt varit en av absoluta höjdpunkterna på hela året. Jag har aldrig upplevt så mycket på 8 dagar förut, det var helt galet! Vem hade trott att jag skulle få chansen att tafsa på Daniel "Harry Potter" Radcliffe? (Min barndomskärlek, förövrigt).
Men den absoluta höjdpunkten var beskedet om att jag blivit antagen till Fridhems teaterlinje. Sebastian ringde och berättade det och jag grät. Och grät. Och grät. Ja, av lycka såklart. Intagningsprovet hade varit en pina, jag gav allt och var helt slut när jag åkte hem på onsdagen. Jag hade sovit på en hårt trägolv tre nätter i sträck, gjort mina prov och haft ett tiotal granskade ögon på mig. De hade snackat om mig och värderat mig. Platsar hon här? Mycket stod på spel, det var inte som när jag sökte till gymnasiet och betygen garanterade mig en plats trots ett halvtaskigt inträdesprov. Men mitt namn stod på alla tre listorna. Först var det en gallring från 90 till 25. Från 25 till 16 och slutligen 32 till 16. Och vet ni? Mina 15 klasskramrater är vackrast i världen. Jag är så glad att dom finns i mitt liv. Vi var nervösa när vi först träffades men vi fann varandra väldigt snabbt. Tänk vad mycket vi har hunnit uppleva tillsammans på de här fem månaderna! Och våra teatertvåor... ah, jag ler fortfarande när jag tänker på dem. För att inte tala om alla andra underbara Fridhemselever som jag har lärt känna. Ja, jag är GLAD! Mer än glad, gladare än gladast. Jag tänker också på alla mina gamla vänner som förgyller min tillvaro varje gång jag kommer tillbaka till Borås (niärfantastiska).
Och nej, det här är inget tacktal - bara en hyllning av livet!



GOTT NYTT ÅR!
Nu gör vi 2012 till ett bra år.
Utan undergång.


(här skulle det ha varit en rubrik)

Kategori: mitt liv

Har flängt runt som en vante mellan hemmet och stan idag. Läkaren tog en titt på min hand och gav mig en remiss till röntgen, så det var bara att hoppa på första bästa buss in till stadens sjukhus. Jag skulle vara hurtig och gå dit från busstorget men råkade virra bort mig (attjaglyckades).  Jag trodde att jag hade hittat en genväg och bestämde mig för att utforska den. Haha. En snäll kvinna hjälpte mig dock på rätt väg igen.
Väl på sjukhuset fotade dom handen från flera olika vinklar och till min stora lättnad var det ingen fraktur så jag behöver inte gå gipsad på nyår! Wihooo! Ner med svullnaden, sen är Mädz back on track!

Nu på kvällen var jag, Simon och Erika på Borås Stadsteater och tittade på genrepet av "Nyårsrevyn". Åh jo, förresten - IMORGON ÄR DET NYÅRSAFTON! Och då ska jag till Stockholm.

Y a y!

flashes from my birthday

Kategori: mitt liv

Här är lite fler bilder från födelsedagen.
Jag fick så fina presenter, till exempel gav Ellen mig den här fantastiska tesilen. Är den inte hur cool som helst?



Tårta nummer ett. Japp, det fanns...

...en nummer två också!

happy, happy, happy, happy

Kategori: mitt liv

I onsdag fyllde jag 19 år!
Oh yeah.

Det ni. Ja, 19 kanske inte är en så speciell ålder men vafän, att fylla år är alltid kul! Särskilt när man får fira med så fina vänner! Vi var 15 stycken som träffades på restaurang Oliven där vi avnjöt mat och dryck. Sedan tog vi oss vidare till Wicers där det blev... ja, lite mer dryck. Jag blev bjuden på några smarriga shottar och där avslutades också kvällen. Skål!



Glada gänget på Wicers, hehe.

julens änglar

Kategori: mitt liv

Oh la la, "Victoria's Secret Fashion Show 2011" är på kanal 3 just nu. Jag tycker om deras shower, de är oftast lekfulla och roliga! Och plaggen är inte fy skam dom heller! När jag var i New York i somras köpte jag massor av bh:ar och trosor från VS. They know how to dress women.

Nu ska jag återgå till showen. Just nu sjunger Kanye West ↓ 

I like trains

Kategori: mitt liv

HAR JUST SETT...

Den bästa actionfilmen på länge - "Source Code" med Jake Gyllenhaal. Filmen börjar med att Jakes karaktär vaknar upp på ett tåg där en främmande kvinna påstår att hon känner honom. Åtta minuter senare spängs tåget i bitar.
Jag tycker om filmer där vi som tittare måste tänka mycket. Vrida på saker och ting, liksom.

På tal om tåg
är det just det som är temat till musikalen vi ska börja med efter jullovet  (inspirationinspirationinspiration!)


kisum.musik.kisum.musik.kisum.musik.

Kategori: mitt liv

Jag älskar musik. Tänk, vad vore världen utan den! Tråkig, ja.
Jag tycker att det är spännande att upptäcka ny musik och köper själv mycket skivor. ÄR DET INTE MYCKET ROLIGARE ATT KUNNA TAFSA PÅ PLATTAN ISTÄLLET FÖR ATT HA DEN SOM LJUDFILER I DATORN?!
Det är synd att många skivaffärer har hamnat i konkurs, jag tycker att det är viktigt att supporta skivindustrin, det vore för jävligt om den dog ut. Who's with me?

Igår fick jag massor av nya skivor. Det var godingar som Veronica Maggio, Nick Cave, The Script m.fl. Mina öron myser.

cello cerat cirkus citrus cykel cynisk

Kategori: mitt liv

Jagfickencykeljagfickencykeljagfickencykeljagfickencykel!

Jag hoppade upp på sadeln och började trampa fram och tillbaka på min gata, kände mig som åtta år när jag svichade förbi hus efter hus med ett stort leende på läpparna. På önskelistan hade jag skrivit att jag ville ha; "En svart klassisk damcykel med en cykelkorg". Jag fick en svart klassisk damcykel med en cykelkorg (men den hade tydligen varit rosalila förut). MIN PAPPA ÄR BÄST! ♥

GOD JUL/FELIZ NAVIDAD/MERRY CHRISTMAS

Kategori: mitt liv

Jag vaknade 10.30 av en blöt puss och mamma som ropade "God Jul". Förstod snabbt att pussen kom från hunden och mumlade ett svar till mamma. Kände mig inte helt redo att lämna drömmarna än och somnade därför om. Efter en stund kom tungan tillbaka och tvingade mig tillbaka till verkligheten. Släpade mig upp ur sängen, rynkade åt näsan åt det tråkiga vädret och avnjöt en grötfrukost.
 Mamma, pappa, Bella, jag och farbror Ulf packade in oss i bilen och åkte till mammas syster där vi åt mat och tittade på Kalle Anka. Satt och fingrade med min iphone och kände mig osocial och började därför konversera med min kusin om hans utbildning. Han förklarade vad de höll på med och jag förstod inte hälften men det gjorde vår konversation väldigt intressant. Åkte till kyrkogården och tände ett ljus för farmor, öppnade julklappar hemma på Kärrvägen och myste framför julkalendern och Karl Bertil Jonsson (tack SVT för "Tjuvarnas Jul", mer av den sorten!).
Jag hoppas alla där ute har haft en fantastisk dag
hur
ni
än
har
spenderat
den



Dagens uppmaning:
bryt på traditionerna!
Dagens insikt: jag ska bli bättre på att ge till dem som har det sämre än mig, Kurre och Karl Bertil Jonsson är role models.