Madeleine

Jag dansar in och jag dansar ut

Kategori: mitt liv



Inatt dansade jag in i dimman (bokstavligt talat) på X&Y och firade ma' bebe Josefin som fyller 20 idag. Det var fett med najz. Efter att klubben stängde åt vi mat på Campino och efter sista smulan åkte jag hem till mitt. Jag var berusad och trött men ville ändå tittade på film med min syster som var vaken(!). Jag såg tio minuter av Trassel innan jag däckade. HA!


Nu ska jag hem till byn. Bloggandet kommer bli idande (som vanligt) men det kanske dyker upp en och annan uppdatering.
Hejsvejs! ♥

Te med socker och bett

Kategori: mitt liv

Jag har hittat en ny vän! Hon heter Britte och är 80 år. Det var Evylina som introducerade oss, hon fick nys om mina observationer på gamla människor och berättade om sin mormor. Britte stack ut sitt huvud och kikade på oss när vi hoppade av bussen, väl vid dörren mötte hon oss med öppna armar och började genast prata om sitt senaste besök hos sjukgymnasten. Britte tog mig med storm och skrattet bubblade i bröstet på mig. När hon sedan sparkade av sig träskon och demonstrerade en rörelse hon fått göra brast det. Vilken kvinna!
Vi slog oss ner i den murriga soffan, åt ostmackor och drack te ur blommiga koppar. I flera timmar satt vi där och osten hann torka. Jag och Britte pratade om hennes liv och jag ställde mycket frågor. Vi kom in på hennes man (som Evylina bett mig undvika att prata om) och samtalade kring ensamhet. Hon frågade mig om jag har pojkvän och sedan pratade vi länge om kärlek, Britte tyckte att jag skulle ta med mig min nästa så att hon får inspektera honom. Det var en fin pratstund. Att bara få umgås med en gammal människa på det sättet... åh, vad jag saknar det.

Jag saknar farmor.
Hon var min (eller vår, ursäkta Bella) vän och mitt ljus. Nu är hon kanske en stjärna på himlen.

Psst!

Kategori: mitt liv

Jag var på öppen repetition igår och blev upplyft. Ett intressant och tänkvärt manus i kombination med en genialisk form kan inte bli annat än succé. Bra gjort, Moberg! Bra gjort, Pontus Stenshäll!

Namn?

Vart? Borås Stadsteater.
Premiär? Nästa lördag!

Obs Observera Observerat

Kategori: mitt liv

I fredags sprang jag runt till olika pensionat för att observera gamlingar men alla vårdare jag pratade med tittade på mig med samma förbryllade miner och bekymmersrynkor mellan brynen. Det slutade med att jag inte fick träffa en enda. HAHA! Jag gjorde precis som Morgan sa och berättade sanningen - jag jobbar med en pjäs där jag ska gestalta en äldre kvinna och behöver träffa några åldringar. Tyvärr är det mycket regler på pensionat/äldreboende, det är inte lätt att ta sig in i nästet!

Efter det träffade jag Hanna och vi gick på Konstmuseets utställning "HELVETE". Mycket fin, särskilt de rörliga bilderna i videboxen är värd att kasta sitt öga på och förundras av. Något annat som också var mycket fint var filmen som jag och Lina gick och såg på kvällen - Tinker. Tailor. Soldier. Spy.
Den var... wow. Skådespelarna, fotot, regin, allt var tipp-topp!

jag har titan i min navel

Kategori: mitt liv

By the way, jag har piercat min naaaavel. Jag gjorde det på India i Malmö (Triangeln). Alva och Bea var mitt moraliska stöd! Mina änglar gick med mig hela vägen in till rummet med brits där jag skulle ligga och få sticket. Piercaren var supergullig och det gjorde inte alls ont. Titta och beskåda 
ta-dam
ta-dam, ta-dam!

En pjäs om att växa som människa

Kategori: mitt liv

Tidigare ikväll befann jag mig på Tåget (gud så längesen, jag har nog inte varit där sedan vi städade efter sommarspelet!) och tittade när mina vänner repeterade. Om två veckor har de premiär med Maria Bloms pjäs "Sårskorpor" på Saga Teatern! So far so good.


Snygga Maria Blom, hehe, nä jag menar Ekblad såklart!

Mer än bara luft

Kategori: mitt liv

 

Ett litet stänk av mig

Kategori: mitt liv

Häromkvällen kände jag mig kreativ och beslutade mig för att göra om några plagg, resultatet blev detta:

♥ ♥ på knäna och en fin mustach på bröstet.
Nu ska jag sätta tänderna i ett annat plagg, eller rättare sagt, nitarna!

Färglösa bilder är egentligen inte färglösa

Kategori: mitt liv

Det har varit ett par fullspäckade dagar i Borran. I måndags jobbade jag på cdon och i tisdags kom min älskade klasskamrat Ellen hit! Vi besökte textilmuséet och gick sedan och såg "Camping" på Stadsteatern. När vi kom hem till mig skulle vi se "Ett Öga Rött" men jag somnade efter bara ett par minuter. Trött tjej!

Efter att Ellen åkte hem igår har jag träffat lite andra, gamla, vänner och druckit chai-latte i mängderMums och fy va' mycket jag har fikat det senaste, tidigare idag var jag hemma hos Sofia och då åt jag av hennes gudomliga morotskaka. Nom nom! Vilken gottegris jag har blivit. På måndag - då jäklar! "Det ska va' disciplin"






1. Vi åt självklart semlor dagen till ära
2. Vi såg en fantastiskt underlig och härlig utställning på Textilmuseet
3. På kändisspotting (Hej på dig, Robin!)
4. I min soffa

jag skrattar och det snurrar i min skalle

Kategori: mitt liv



snurr snurr snurr
burr burr burr

dö leva dö leva dö leva dö leva
leva leva leva leva leva leva leva

känn ingen sorg för mig

Kategori: mitt liv

Igår kom jag till Göteborg. Mamma, pappa, jag och syrran åkte till Ikea och åt mat och sedan begav sig jag och Bella till Operan där vi tittade på "West Side Story". Det är inte den bästa uppsättningen jag har sett på Operan men den tog sig rejält i andra akten! Tyvärr var jag väldigt trött och slumrade i en del i första (hehe) men jag tyckte ändå att den var sevärd, sången var mycket bra liksom scenografin!



(Bilder: sv.opera.se)

Idag har jag också varit i Göteborg och ätit enkanelbulleochdruckitgrönttemedtropiskainslag på Café Vasa tillsammans med fina människor från Fridhem!

HEJ

Kategori: mitt liv

Hej.

Ps. Jag är i Borås igen. Ds.
Ps 2. Jag har sportlov. Ds.

T.Å.G

Kategori: mitt liv

Musikteaterprojektet gick kanon! Vi gjorde två föreställningar och fick stående ovationer på premiären. Åh, vad jag tycker om att ha Fridhemseleverna som publik! Vi får sådan uppskattning för det vi gör.


(Jakob, Nina, Ylva, Erik och jag)

Jag spelade finlandssvenskan Klöver som jobbade i bistron när räkmackorna försvann.

Och sen - vad roligt det är att sjunga och dansa! Heja musikal!